Prize Winner
Market A

Schauspielhaus Zürich 2009/10


Projekt: Cornel Windlin
Konzeption & Gestaltung: Cornel Windlin & Gregor Huber
Mitarbeit: Rafael Koch, Ivan Sterzinger, Radek Sidun, Martin Andereggen,
Sandra Wehrli

The new visual styling of the Schauspielhaus Zürich [Zurich Playhouse] was developed for the 2009/10 season. It extends over all aspects of the visual impact made by the playhouse, including theatre publicity, the website and the signage. The key graphic element is a black disk, which recurs in a different form in all the various media. The concentrated repertoire of pared-down design features has resulted in a notable economy of design, as well as coherence in terms of the content of the visual products. Besides the minimalist typography – based on the use of just a few sizes of a single font style – and the powerfully reduced colour range in the posters and programmes, the carefully thought out approach to images of differing origin, some invented and some manipulated, is of decisive significance.

www.lineto.com
www.schauspielhaus.ch